Expositieruimte 38CC bestaat 16 jaar en daar zijn we trots op. Reden voor een feestelijk jubileum dat we vieren met een tentoonstelling waarin niet alleen wordt teruggekeken, maar vooral een blik op de toekomst wordt gericht: 16UP – 38CC Anniversary Show. Begonnen in 2008 als een klein kunstenaarsinitiatief is 38CC als 16-jarige uitgegroeid tot een zich nog steeds ontwikkelende expositieruimte met een stevige lokale basis en een landelijke uitstraling.

De komende jaren gaan we ons nieuwe programma uitvoeren: het Museum van het Alsof. Hierin wordt de rol van fictie in kunst, wetenschap en samenleving belicht met tentoonstellingen en activiteiten. Ter gelegenheid van dit 16-jarig jubileum zijn, heel toepasselijk, 16 internationale kunstenaars geselecteerd, die dit concept op originele en diverse wijze verbeelden. Met hun van fictie doordrenkte werkelijkheden scherpen ze onze blik en zetten aan tot verwondering of overpeinzing. Niet om aan de realiteit te ontsnappen, maar om ruimte te creëren waarbinnen de realiteit kan worden bevraagd.

Deelnemende Kunstenaars: Nynke Bransma (NL), Alexandra Crouwers (NL), Charles Degeyter (BE), Delage + Olson (FR), Anemoon On Fire (NL), Diana Gheorghiu (RO), Ischa Kempka (NL), Julia Kiryanova (KZ), Nicolás Lamas (PE), Shani Leseman (CW), Fiona Lutjenhuis (NL), Sofía Lopez Mañan (AR), Marta & Slava (RU), Iris van der Zee (NL).