Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie. Misschien wist je het niet maar natuur is een héél belangrijk onderdeel van de wetenschap. Natuurmuseum Brabant doet dus graag mee, op zondag 2 oktober! 

Stel op die dag al je vragen over insecten, pleistocene zoogdieren, stenen en zand aan de conservatoren van Natuurmuseum Brabant. Zij staan klaar om je over hun specialiteit te vertellen en vooral veel te laten zien! Denk daar bij aan de volgende vragen: hoe stel je het geslacht van een lieveheersbeestje vast, hoe ziet zand er van heel dichtbij uit en kun je een echte mammoetslagtand aanraken?
Heb je nog die ene mooie steen die je van vakantie hebt meegenomen, dat rare botstukje wat je in de tuin hebt gevonden of een foto van een insect dat je niet kent? Neem het dan mee en leg het voor aan onze museumexperts.
En nog mooier: kinderen en jongeren (t/m 17 jaar) krijgen zondag 2 oktober gratis toegang tot het museum!Het is niet voor niets hét gratis wetenschapsfestival voor kinderen.