Als de wereld chaotisch en ongrijpbaar is – zoals tijdens een pandemie – proberen wij als mensen grip te krijgen op de werkelijkheid door deze te reduceren tot een reeks overzichtelijke lijnen en getallen. De nieuwe tentoonstelling 31553580 (obsessie) voor Nummers & Schema’s in Museum van de Geest | Outsider Art toont een verlangen naar structuur en logica in de chaotische wereld van ieder mens.

Voor deze nieuwe tentoonstelling op onze locatie in Amsterdam slaan kunstenaar Jan Hoek en curator Hanne Hagenaars voor het eerst de handen ineen. Kunstwerken van Doerte Weber, Eiko Ishizawa, George Widener en Lionel Plak brengen rust voor de geest. Iets wat ons allemaal verbindt.

Als bezoeker wordt jij actief betrokken en kun jij in aanloop naar de tentoonstelling je meest bijzondere lijstjes of schema’s inzenden. Deze worden vanaf 22 september 2022 gepresenteerd, waarbij de tentoonstellingsruimte verandert naar één groot schema.

Heb jij ook prachtige pagina’s in je agenda, grappige boodschappenlijstjes, ingewikkelde tijdschema’s of juist hele simpele dagboeknotities, stuur een foto op naar janhoek@gmail.com of hannehagenaars@gmail.com en wie weet hangt jouw bijdrage straks in het museum.

Beeld: George Widener , Birthday Map, 2012