Studio Seine presenteert de duotentoonstelling ‘350 x 1018’ met werk van de Haagse kunstenaars Hanna de Haan en Rik Buter, van 4 maart tot en met 9 april 2023. Op zaterdag 4 maart 2023 vindt de opening van de tentoonstelling plaats, tijdens de Rotterdamse Museumnacht, van 20:00 – 1:00 uur. Hierna is de tentoonstelling te bezichtigen t/m 9 april.

350 x 1018

Speciaal voor de gelegenheid wordt de lange muur van Studio Seine, welke maar liefst 350 x 1018 cm. meet, van boven tot beneden bekleed met grote vellen papier. Hanna de Haan en Rik Buter starten weken voorafgaand aan de Rotterdamse Museumnacht met hun gezamenlijke missie; het maken van een gigantisch houtskoolpanorama. Zonder vooropgezet plan en in volledige vrijheid creëert het duo een unieke tekening waarvoor de lange muur van Studio Seine het canvas vormt. Tijdens het organische werkproces is ruimte voor spontaniteit en toeval en is het toegestaan op elkaars werk te reageren. In volledige stilte wordt dagenlang gewerkt; Elementen toevoegen, wegvegen, ergens overheen krassen. Het eindwerk ligt niet vast.

Tijdens de Rotterdamse Museumnacht, op 4 maart 2023, opent Studio Seine de deuren voor het publiek. Hoe ver zijn de kunstenaars gevorderd in hun proces? Op welke manier verhoudt het site specifieke werk zich tot de omringende ruimte? En, waarop let je als bezoeker wanneer de kunstenaars live aan het werk zijn?

Na afloop van de Museumnacht Rotterdam blijft het resultaat van deze happening zichtbaar tijdens de duotentoonstelling 350 x 1018. Naast het environmental werk omvat de tentoonstelling een selectie van grafiek en tekenkunst van beide kunstenaars.