Tentoonstellingen aanmelden

75 jaar Vrijheid

Batavialand, Lelystad

De Noordoostpolder werd vanaf 1943 een toevluchtsoord voor jongemannen die wilden ontkomen aan de Arbeitseinsatz (verplichte tewerkstelling in Duitsland). Ook verzetsmensen en Joden doken in de polder onder. Batavialand heeft in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding een serie sprekende panelen samengesteld met verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. In de tentoonstelling vertelt de Friese boerenzoon Lucas Huizinga over zijn ervaringen uit de oorlogstijd. Als bezoeker loop je langs de panelen om de foto’s te bekijken en de verhalen te luisteren.

Foto’s die gekozen zijn voor het project ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’ zijn aan de tentoonstelling toegevoegd. Zoals elke provincie heeft ook Flevoland 50 foto’s aangeleverd, Van de foto’s uit Flevoland zijn maar liefst 25 foto’s genomineerd. Er kon gestemd worden op de meest aansprekende foto. Een jury van experts gaat nu de beste foto kiezen. Op 30 maart wordt de keuze van de 100 foto’s bekend gemaakt in de Tweede Kamer.

De sprekende panelen over de periode van de Tweede Wereldoorlog in Flevoland zijn tot eind 2020 te bekijken en beluisteren in Batavialand.

Van 1 mrt 20 20

t/m 31 okt 20 20