Tentoonstellingen aanmelden

800 jaar Munsterkerk

Cuypershuis, Roermond

De stichting van de Munsterabdij – acht eeuwen geleden – was belangrijk voor de plaats Roermond en droeg bij aan de verdere ontwikkeling van de stad. De bijzondere Munsterkerk is tegenwoordig nog het enige zichtbare onderdeel van het voormalige klooster van de cisterciënzers. In de 19e eeuw wordt de Munsterkerk aanzienlijk gerestaureerd door architect Pierre Cuypers en krijgt de kerk zijn herkenbare twee torens.
De expositie ‘800 jaar Munsterkerk’ vertelt over de bouwgeschiedenis van de kerk, aan de hand van bouwfragmenten, schetsen en originele objecten, een reconstructie van het hoogaltaar en de maquette van de Munsterkerk. Een animatie laat bezoekers de geschiedenis van de kerk meemaken. Natuurlijk krijgen ook de toevoegingen van Pierre Cuypers alle aandacht.
De expositie in het Cuypershuis bevat een primeur over de bouwgeschiedenis van de Munsterkerk, dit na aanleiding van de publicatie ‘De Munsterabdij van Roermond. Een ontdekkingstocht door achthonderd jaar geschiedenis van een vrouwenklooster’ van uitgeverij WBooks.

Beeld: Website Cuypershuis

Van 10 okt 20 20

t/m 9 mei 20 21