Giechelen bij plaatjes van blote lijven, ongemak bij uitleg over condooms, angst voor soa’s. Veel mensen hebben gemengde gevoelens over hun eigen seksuele voorlichting op school. Dat is jammer en het kan beter. Open en eerlijk.

Aahhh..! laat zien, dat het bij relationele en seksuele vorming om veel meer gaat dan dat ene hoofdstukje in de biologieboeken op school. Voorlichting geven en krijgen is niet alleen belangrijk. Het kan ook leerzaam, spannend en leuk zijn.

Kom op een verrassende, persoonlijke en interactieve manier van alles te weten over het lichaam, seksualiteit, gender en consent. Bepaal zelf wat je ontdekt en wat je met anderen deelt. Sla de voor jou oncomfortabele onderwerpen over. Iedereen voelt zich er veilig en thuis, zelfs wanneer het een beetje spannend wordt.

Daarnaast is er in de tentoonstelling specifiek aandacht voor de geschiedenis van seksuele voorlichting in het onderwijs. Zoveel nadruk op voorbehoedsmiddelen? Is AIDS te voorkomen door voorlichting? Maatschappelijke ontwikkelingen bepaalden grotendeels wat er in de klas besproken werd. En wat niet.

Het Onderwijsmuseum werkt bij Aahhh..! samen met veel organisaties en instanties om meerdere invalshoeken van het onderwerp te belichten. Wil je iets weten of bespreken? Er is een expert aanwezig voor al je vragen en opmerkingen