Giechelen bij plaatjes van blote lijven, ongemak bij uitleg over condooms, angst voor soa’s. Veel mensen hebben gemengde gevoelens over hun eigen seksuele voorlichting op school. Dat is jammer en het kan beter. Open en eerlijk.

Aahhh..! laat zien, dat het bij relationele en seksuele vorming om veel meer gaat dan dat ene hoofdstukje in de biologieboeken op school. Voorlichting geven en krijgen is niet alleen belangrijk. Het kan ook leerzaam, spannend en leuk zijn.

Kom in deze familietentoonstelling op een verrassende, persoonlijke en interactieve manier van alles te weten over het lichaam, seksualiteit, gender en consent. Bepaal zelf wat je ontdekt én wat niet. 

Ga de tentoonstelling in met jouw eigen LIJFboek, doe de Familie Kriebeltoer of laat jou en je jonge gezin door de knuffelige Flikvlooi door de tentoonstelling leiden.

Daarnaast is er in de tentoonstelling specifiek aandacht voor de geschiedenis van seksuele voorlichting in het onderwijs. Zoveel nadruk op voorbehoedsmiddelen? Is AIDS te voorkomen door voorlichting? Maatschappelijke ontwikkelingen bepaalden grotendeels wat er in de klas besproken werd. En wat niet.

Het Onderwijsmuseum werkt bij Aahhh..! samen met veel organisaties en instanties om meerdere invalshoeken van het onderwerp te belichten. Wil je iets weten of bespreken? Er is een expert aanwezig voor al je vragen en opmerkingen