Ecoprints, Grafiek, Paperart en Artist Books Mijn thema voor deze expositie is ‘Aarden’. Aarden als: in balans zijn met jezelf, stevig staan in wie je bent en één zijn met je/de natuur. Aarde(n) komt ook in een andere relatie terug in mijn kunstwerken. De kleuren van mijn Ecoprints zijn de natuurlijke kleuren uit planten.

Ik maak al ruim 40 jaar grafiek. Vroeger etste ik met zuur in zink. Meer en meer werd ik me ervan bewust dat de daarvoor benodigde materialen slecht zijn voor het milieu. Nu gebruik ik verpakkingsmateriaal dat ik recycle voor het maken van kartondrukken.

Sinds een aantal jaren begraaf ik papier in de aarde en haal het er enige tijd later weer uit om het te gebruiken in mijn kunst. Dat kan zijn als ondergrond voor grafiek maar ook als materiaal voor 3D-objecten.

Omdat ik grafische kunst ingelijst achter glas erg statisch vond volgde ik in 2006 een cursus hand boekbinden. Dat resulteerde in een aantal ‘Artists Books’. Met een boek houd je kunst in je handen, je kunt het voelen en ruiken.

Beeld: Louise de Vries Lentsch