Tentoonstellingen aanmelden

Actuele kunst in de oude bieb

UtrechtDownUnder, Utrecht

70 beeldend kunstenaars nemen vanaf 12 november de leegstaande Centrale Bibliotheek in hartje Utrecht aan de Oudegracht in bezit. Gemeente Utrecht ondersteunt actuele beeldende kunst door tijdelijk een van haar historische panden te gunnen aan UtrechtDownUnder. Nationaal en internationaal bekende kunstenaars en aanstormend talent laten recent werk zien op 5000 vierkante meter. UtrechtDownUnder is een terugkerende tentoonstelling met actuele beeldende kunst op een bijzondere locatie. Tijdens deze vierde editie presenteert het Centraal Museum enkele werken in de tentoonstelling, onder andere uit hun collectie.

De tentoonstelling bestaat uit zes afdelingen die elk staan voor een basishouding waarmee kunst gemaakt is: afdeling Materiaalverleiders, Uitvinders&Onderzoekers, Kritische Geesten&Idealisten, Transformers, Dromers&Romantici en Stillen&Tragen zijn gecategoriseerd. Een bibliotheek waar je kunst als het ware kan ‘lezen’.
De bezoekers zullen zich verbazen over de hoge kwaliteit vande kunst, de enorme installaties en de indringende videowerken.

De tentoonstelling in het vier verdiepingen tellende gebouw met kelder is ruim opgezet. De veiligheidsmaatregelen volgens de richtlijnen van de overheid in verband met het coronavirus zijn van kracht.

Van 12 nov 20 20

t/m 21 dec 20 20