Tentoonstellingen aanmelden

Aizo Betten – Vele Gezichten

Openluchtmuseum Het Hoogeland, Warffum

Met zijn portretten en landschappen maakte Aizo Betten (1938-2014) naam in Noord-Nederland. Enkele monumentale beelden zijn een vanzelfsprekend onderdeel geworden van de openbare ruimte in Warffum en Visvliet. En zijn grafische werk was lange tijd onderdeel van het curriculum van basisscholen in Friesland.
Het werk van Betten laat zich niet onder een noemer vangen. Inhoudelijk, technisch en stilistisch heeft hij altijd de breedte gezocht. Hij conformeerde zich noot aan één stijl en bleef niet langer dan noodzakelijk stilstaan bij een onderwerp. Hij beheerste veel technieken en zijn nieuwsgierigheid dreef hem naar uiteenlopende thema’s.
De tentoonstelling staat in het teken van Bettens nieuwsgierigheid. Zijn experimenten met kleur, techniek en vorm in zowel zijn schilderijen als zijn grafisch en beeldend werk vormen de rode draad van de expositie. Ook laat de tentoonstelling zijn kunde als portrettist zien. Veel portretten die in opdracht zijn gemaakt tonen zijn vermogen om met een paar schetsen het wezenlijke van het individu vast te leggen.
In het kader van deze overzichtstentoonstelling wordt ook een boek uitgebracht. Het naslagwerk in combinatie met de expositie geeft een blijvend beeld van het leven en werk van Aizo Betten.

Beeld: persbericht 

Van 4 apr 20 21

t/m 5 sep 20 21