Studio C, het educatief atelier van Museum Kranenburgh, werkt in Monsters en krokovaars samen met de Bergense kinderboekenillustrator Alice Hoogstad. De tentoonstelling neemt je mee naar Hoogstads universum dat wordt bevolkt door monsters en andere fantastische wezens. Hoogstad laat originele illustraties zien die ze maakte voor verschillende boeken: van een ooievaar die langzaam in een krokodil verandert tot aan een meisje dat met haar krijtjes de kleurloze straten van een dorp steeds verder inkleurt en daarbij hulp krijgt van een aantal vriendelijke kleurmonsters.

Alice Hoogstad – Monsters en krokovaars is de vierde tentoonstelling in een reeks participatieprojecten van Studio C, waarbij jong en oud zelf aan de slag kunnen in een door de kunstenaar ingericht atelier. Zo wordt het museum een creatieve maakplek voor iedereen! Eerder maakten we in deze reeks al succesvolle tentoonstellingen met illustratoren Paul Faassen, Ludwig Volbeda en Thé Tjong-Khing. Ook in deze tentoonstelling worden bezoekers weer meegenomen in de manier van kijken, denken en maken van de maker, Alice Hoogstad.

Alice Hoogstad (NL, 1957) illustreert al jaren kinderboeken, waaronder Polleke van Guus Kuijer. Ze tekent ook voor Sesamstraat, maar werkt het allerliefst aan haar eigen prentenboeken. Ze werkt voor verschillende bekende uitgeverijen, zoals Lemniscaat, Leopold en Querido. Inmiddels heeft ze aan meer dan 200 kinder- en jeugdboeken meegewerkt. Monsterboek, bekroond met een Gouden Penseel (2015) was haar eerste eigen werk bij uitgeverij Lemniscaat. Later verschenen daar Mijn oma is een ooievaar en Kom uit die kraan (met Tjibbe Veldkamp).