Met werk van High on Type (Vincent de Boer, Guido de Boer, Ivo Brouwer, Hans Schuttenbeld) en Henk Oosterling, Sigrid Stigsdatter Mathiassen & Danny Wolfers

‘Alphabetum XII — How? are you’ is een project van het collectief High on Type. Een nieuwe generatie van Nederlandse ‘letter-schrijvers’ gaat binnen dit project een publieke dialoog aan met experts uit verschillende disciplines, zoals dans, muziek en filosofie. Tijdens drie open residenties bevraagt het collectief het schrijven van letters, waarbij zij uitgaan van de schijnbaar banale vraag: Hoe? Hierdoor wordt gaandeweg het project een totaalinstallatie gerealiseerd die alle bezoekers van het Alphabetum opnieuw voor schrijven wil begeesteren.

Voor dit project zal High on Type de ruimte van het Alphabetum in de vml. Amerikaanse ambassade transformeren tot een driedimensionaal schrijfblok. In deze samenwerking wordt in drie periodes vanuit de filosofie (Henk Oosterling), dans (Sigrid Stigsdatter Mathiasssen) en muziek (Danny Wolffers) gewerkt aan een discipline-overschrijdende aanpak. Schrijven doen we immers allemaal.

High on Type zijn Vincent de Boer, Guido de Boer, Ivo Brouwer en Hans Schuttenbeld. Ze hebben de afgelopen jaren nationaal en internationaal veel furore gemaakt met hun vernieuwende manier van schrijven en daarmee het creëren van andere perspectieven. High On Type werkt samen als collectief en organiseert events. Daarnaast heeft iedereen een eigen praktijk.