Tentoonstellingen aanmelden

Alphonse Mucha – Meester van de Art Nouveau

Nederlands Steendrukmuseum, Valkenswaard

Nu te zien in het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard: de langverwachte en bijzondere expositie ‘Alphonse Mucha, Meester van de Art Nouveau’. Voor het eerst in ruim vijftien jaar is een groot overzicht van het lithografische werk van de meester van de Art Nouveau weer in Nederland te zien. Goed nieuws! Door het overweldigende succes is de expositie verlengd en nog tot en met 18 april 2021 te bezichtigen.
Le Style Mucha
Ruim een eeuw geleden veranderde Alphonse Mucha de kunst voorgoed. Rond 1900 lanceert hij zijn eigen stijl in Parijs. Met zijn innovatieve litho uit 1894 voor Sarah Bernardt wordt Mucha direct beroemd. Zijn werken met sierlijke kunsten, weelderige motieven en sensuele vrouwen groeien uit tot de iconen van die tijd. Le Style Mucha wordt synoniem voor de Franse Art Nouveau en vooral de Mucha-vrouw, femme fleur of femme fatale, wordt een begrip. Daarnaast schreef en illustreerde Mucha boeken. Een dwarsdoorsnede van zijn spraakmakende, lithografische werk is tot en met 18 april 2021 te zien in het Nederlands Steendrukmuseum.
Tip! De expositie is een groot succes. Om verzekerd te zijn van een plekje wordt geadviseerd vooraf te reserveren. Dat kan eenvoudig via de website van het museum.

Van 2 jun 20 20

t/m 18 apr 20 21