Tentoonstellingen aanmelden

Ambacht aan de wand – Betoverende expositie over beschilderd behang

Westfries Museum, Hoorn

Bomen, bloemen, vogels: in de 18e eeuw was het mode om kamers te decoreren met op behang geschilderde landschappen. Het Westfries Museum geeft met de tentoonstelling ‘Ambacht aan de wand, de betovering van beschilderd behang’ de verbeelding de ruimte. Deze betoverende expositie loopt van 6 maart tot en met 12 september 2021.
Ambacht aan de wand
De expositie omvat monumentale handbeschilderde behangsels uit de achttiende en negentiende eeuw, hedendaags werk van Snijder&CO, die het ambacht van het behangschilderen nieuw leven inblazen, en het verhaal over de Vaderlandsche Maatschappij van Reederij en Koophandel ter Liefde van ‘t Algemeen die met de productie van handbeschilderd behang de economische crisis vanaf 1777 te lijf ging.
Historische muurkunstwerken
Verwonder je vanaf 6 maart over deze historische en nieuwe muurkunstwerken. In deze mooie handbeschilderde behangsels zitten vaak hele verhalen verstopt: referenties aan de bewoners en het huis. Deze ambachtelijke schilderkunst leidde ook tot perspectivische panorama’s: muurkunst die soms een heel kamertje-rond ging. Maak tijdens de expositie ook kennis met technieken, het maakproces en volg de online masterclass van Snijder&CO (t.w.v. € 199,- inbegrepen bij het entreeticket).

Van 6 mrt 20 21

t/m 12 sep 20 21