Hinke Luiten maakte 25 jaar kleding van materialen die daar niet voor bedoeld zijn zoals cd’s, centen, knopen, koffiecups, waxinelichthouders, enz. In totaal creëerde ze 120 kledingstukken. In het Museum van de Vrouw zijn er 20 daadwerkelijk te zien met bijpassend hoedje of tas. Digitaal worden al haar creaties getoond. Ook zijn er beelden waarop ze aan het werk is en in een proeflapjesbak kun je voelen en zien hoe ze de materialen verwerkte.

Het is een unieke tentoonstelling. Hinke Luiten is de enige in Nederland die met zulke variatie aan afvalmaterialen zoveel verschillende kledingstukken produceerde.

Er was regelmatig media-aandacht voor haar werk. Ze heeft zelfs haar eigen Klokhuisaflevering. Op Koninginnedag 2003 gaf ze een modeshow voor Koningin Beatrix en de prinsen en prinsessen in haar woonplaats Deventer.
Op scholen wordt haar werk vaak gebruikt bij de CKV- vakken als voorbeeld van wat je zoal met afval kunt doen. Als kroon op haar werk ziet zij zelf de jas die zij maakte voor de Nederlandsche Bank ter gelegenheid van het nieuwe eurobiljet op 4 april 2017. Een jas gemaakt van 50-eurobiljetten. Het origineel staat in die bank, een kopie in het museum naast de bank.

Deze tentoonstelling presenteert een selectie van haar werk. 20 verrassende creaties, gemaakt van afvalmateriaal, unieke kunstobjecten die nog draagbaar zijn ook.