Anita Kremers en Anneliek Nieuwland gebruiken de metafoor – a jar of marbles: een pot knikkers –  om het ingewikkelde web van vertrouwen te begrijpen. Zij nodigen de bezoeker uit om na te denken over wat vertrouwen betekent in menselijke relaties. Telkens wanneer mensen hun verhalen delen, komt er weer een knikker in de pot.  Je zou de knikkers kunnen vergelijken met stukjes vertrouwen. Meer delen betekent meer verbondenheid en vertrouwen. Anita en Anneliek hebben dit thema naar hun eigen werk geïnterpreteerd, met de focus op vertrouwen binnen familierelaties (werk Nieuwland) en vertrouwen in het eigen lichaam (werk Kremers). Stap binnen in deze expositie, waar de kunstenaars de nuances van vertrouwen verkennen en uitdagen. Waar de betekenis van een pot knikkers zich ontvouwt in de context van menselijke verbondenheid.

Anita Kremers creëert in haar imposante sculpturen een samenspel van stoere en harde vormen met zachte, vrouwelijke materialen. Hergebruik van materialen en stoffen is een rode draad in haar werk. In haar installaties worden alle zintuigen aangesproken, waarbij de grens tussen realiteit en verbeelding vervaagt.

Anneliek Nieuwland maakt intieme, voyeuristische installaties, vaak ondersteund door video- en geluidsfragmenten. Deze beelden, treffend omschreven als ‘teasing’, balanceren tussen flirterig en speels aan de ene kant, provocerend en irritant aan de andere kant. Ze dagen uit tot reflectie en laten ruimte voor eigen interpretatie.

Beeld: Anita Kremers