Tentoonstellingen aanmelden

Apprentice Master Project #4 – A Frame for Substance

Kunstpodium T, Tilburg

André Smits & Monika Dahlberg (Masters)
Manon Clement
Emiel Ambroos
Quinn Zeljak
Jesse van Epenhuijsen

De Artist in Residency verweeft materia en gedachten in een collectief framework. Gedurende de expositie zullen de Apprentices gebruik maken van de (im)materiële kwaliteiten die een gedeelde werkruimte biedt, om zo nieuw werk te creëren. Wat ondernomen wordt zal niet alleen buiten de tentoonstelling resoneren, maar ook nieuwe inzichten bieden in met elkaar leven, werken en creëren.
De expositie is van 5 t/m 24 april 2021 24 uur per dag op afspraak te bezoeken bij M_M_Artspace in Kattendijke. Dit kan georganiseerd worden via artistintheworld@gmail.com.

Over het Apprentice Master-project:
Apprentice Master is een project van Kunstpodium T waarin net afgestudeerde kunstenaars samen met gerenommeerde kunstenaars een uitwisselingstraject van één jaar ingaan. Ze komen regelmatig samen en wisselen ideeën en ervaringen uit. Deze samenwerking tussen Apprentices en Master resulteert uiteindelijk in exposities die voor publiek te bezoeken zijn. Deze vinden plaats bij Kunstpodium T of op een van de gastlocaties.
Elk seizoen wordt afgesloten met de expositie Season Highlights: een overzicht van vier genomineerde Apprentices. Hieraan gekoppeld is de Jan Naaijkensprijs.
In 2020/2021 worden op deze wijze 36 apprentices gekoppeld aan 9 masters.

M_M_Art Space is een kunstwerkruimte in Kattendijke. M_M_Art Space is een kunstwerk op zichzelf, dat een unieke plek inneemt tussen de kunst en de kunstwereld. Uitgangspunt is de idee dat een kunstenaar zelf curator kan zijn en vanuit zijn/haar eigen netwerk keuzes kan maken. Hiervoor stellen zij hun ruimte beschikbaar, op deze manier bepalen de kunstenaars zelf het verloop van de tentoonstelling.

Over Kunstpodium T:
Kunstpodium T is een platform voor jonge kunstenaars. We bestaan sinds najaar 2007 en zijn gevestigd in Tilburg. Creativiteit, uitwisseling van kennis en experiment staan centraal. Jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland ontmoeten elkaar en praten met vakgenoten en experts. Ze tillen hun eigen identiteit als kunstenaar steeds opnieuw naar een hoger niveau. Uitgangspunt is het concept van ‘de lange leerlijn’. Leren en ontwikkelen beperkt zich niet tot het reguliere onderwijs, ook na het afstuderen gaat de ontwikkeling door. Kunstpodium T begeleidt kunsttalent vanaf de basisschool tot en met de postacademische ontwikkeling van afgestudeerde kunstenaars. Op weg naar een leven als professioneel en gerenommeerd kunstenaar.

Van 5 apr 20 21

t/m 24 apr 20 21