Tentoonstellingen aanmelden

Apprentice Master Project #5 A Softer Space

Kunstpodium T, Tilburg

Apprentice Master expositie #5
A Softer Space
8 april 2021 – 2 mei 2021
Kunstpodium T, Tilburg

Julius Thissen (master)
Wanda Tiersma
Megan Auður
Elisa Klabbers
Eugenie Boon

Tijdens de loop van het Apprentice Master-project bij Kunstpodium T baseerden Megan Auður, Eugenie Boon, Elisa Klabbers, Wanda Tiersma en Julius Thissen hun werk op tedere gesprekken rondom noties van zorg en zachtheid. Dit resulteerde in de groepstentoonstelling A Softer Space. Binnen deze tentoonstelling stellen de vijf kunstenaars zachtheid en gemeenschap centraal als cruciaal aspect binnen het creëren van artistiek werk. Wat kan beschouwd worden als een daad van (zelf)zorg? Kan kwetsbaarheid tussen kunstenaars onderling, in plaats van concurrentie, gemeenschappelijke groei mogelijk maken? Binnen A Softer Space trachten de kunstenaars om te verbinden, te helen, te falen, te spelen, te rusten en te debatteren.

In de vijfde expositie van het Apprentice Master seizoen 2020/2021 zullen Apprentices Wanda Tiersma, Megan Auður, Elisa Klabbers en Eugenie Boon samen exposeren met Master Julius Thissen. De expositie is van donderdag 8 april tot en met zondag 2 mei 2021 bij Kunstpodium T te zien. De expositie heeft de vorm van een raamexpositie en is 24 uur per dag te bekijken.

Over het Apprentice Master-project:
Apprentice Master is een project van Kunstpodium T waarin net afgestudeerde kunstenaars samen met gerenommeerde kunstenaars een uitwisselingstraject van één jaar ingaan. Ze komen regelmatig samen en wisselen ideeën en ervaringen uit. Deze samenwerking tussen Apprentices en Master resulteert uiteindelijk in exposities die voor publiek te bezoeken zijn. Deze vinden plaats bij Kunstpodium T of op een van de gastlocaties.
Elk seizoen wordt afgesloten met de expositie Season Highlights: een overzicht van vier genomineerde Apprentices. Hieraan gekoppeld is de Jan Naaijkensprijs. In 2020/2021 worden op deze wijze 36 apprentices gekoppeld aan 9 masters.

Over Kunstpodium T:
Kunstpodium T is een platform voor jonge kunstenaars. We bestaan sinds najaar 2007 en zijn gevestigd in Tilburg. Creativiteit, uitwisseling van kennis en experiment staan centraal. Jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland ontmoeten elkaar en praten met vakgenoten en experts. Ze tillen hun eigen identiteit als kunstenaar steeds opnieuw naar een hoger niveau. Uitgangspunt is het concept van ‘de lange leerlijn’. Leren en ontwikkelen beperkt zich niet tot het reguliere onderwijs, ook na het afstuderen gaat de ontwikkeling door. Kunstpodium T begeleidt kunsttalent vanaf de basisschool tot en met de postacademische ontwikkeling van afgestudeerde kunstenaars. Op weg naar een leven als professioneel en gerenommeerd kunstenaar.

Van 8 apr 20 21

t/m 2 mei 20 21