Tentoonstellingen aanmelden

Apprentice Master Project #6 ‘The first page of a non-existing story’

Kunstpodium T, Tilburg

Apprentice Master expositie #6
‘The first page of a non-existing story’
29 april 2021 – 23 mei 2021
TAC, Eindhoven

Joris Suk (master)
Noah Arends
Hans-Hannah
Manon Jeuken
Emmie Liebregts

The first page of a non-existing story mag slechts het begin heten van wat een groot alomvattend verhaal genoemd mag worden; hier dient echter nadrukkelijk aan toegevoegd te worden dat een eminente prelude het fundament vormt waar het grotere bouwwerk op kan rusten en aldus de voorwaarde schept voor de gedegenheid van het geheel. De genodigden worden geacht alle assumpties ten aanzien van wat een ‘expositie’ al dan niet zou behelzen in de wind te slaan alvorens zij de ongeroerde paden blieven te verkennen. Spelenderwijs verwonderen en verbazen wij: Manon Jeuken, Hans-Hannah, Noah Arends, Emmie Liebregts en Joris Suk onszelf en elkander gedurende vier enerverende dagen; opdat het resultaat daaropvolgend door een scrupuleus geselecteerd publiek kan worden aanschouwd. De lieden die zo fortuinlijk worden geacht zich te mogen rekenen tot dit exquisiete gezelschap zullen uitsluitend tot de ervaring worden toegelaten wanneer zij beschikken over een toegangsbewijs hetgeen zij per post hebben mogen ontvangen; het moge vanzelfsprekend heten dat men geacht wordt betamelijk gekleed en acterend vanuit volle overgave te verschijnen.

In de zesde expositie van het Apprentice Master seizoen 2020/2021 zullen Apprentices Noah Arends, Hans-Hannah, Manon Jeuken en Emmie Liebregts samen exposeren met Master Joris Suk. De expositie is van donderdag 29 april tot en met zondag 23 mei 2021 bij TAC in Eindhoven te zien. De expositie is op afspraak te bezoeken: plan je bezoek via visit@tac.nu

Over het Apprentice Master-project:
Apprentice Master is een project van Kunstpodium T waarin net afgestudeerde kunstenaars samen met gerenommeerde kunstenaars een uitwisselingstraject van één jaar ingaan. Ze komen regelmatig samen en wisselen ideeën en ervaringen uit. Deze samenwerking tussen Apprentices en Master resulteert uiteindelijk in exposities die voor publiek te bezoeken zijn. Deze vinden plaats bij Kunstpodium T of op een van de gastlocaties. Elk seizoen wordt afgesloten met de expositie Season Highlights: een overzicht van vier genomineerde Apprentices. Hieraan gekoppeld is de Jan Naaijkensprijs. In 2020/2021 worden op deze wijze 36 apprentices gekoppeld aan 9 masters.

Over Kunstpodium T:
Kunstpodium T is een platform voor jonge kunstenaars. We bestaan sinds najaar 2007 en zijn gevestigd in Tilburg. Creativiteit, uitwisseling van kennis en experiment staan centraal. Jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland ontmoeten elkaar en praten met vakgenoten en experts. Ze tillen hun eigen identiteit als kunstenaar steeds opnieuw naar een hoger niveau. Uitgangspunt is het concept van ‘de lange leerlijn’. Leren en ontwikkelen beperkt zich niet tot het reguliere onderwijs, ook na het afstuderen gaat de ontwikkeling door. Kunstpodium T begeleidt kunsttalent vanaf de basisschool tot en met de postacademische ontwikkeling van afgestudeerde kunstenaars. Op weg naar een leven als professioneel en gerenommeerd kunstenaar.

Van 29 apr 20 21

t/m 23 mei 20 21