Tentoonstellingen aanmelden

Apprentice Master Project #7 ‘Dagboeken van verbeelding’

Kunstpodium T, Tilburg

Apprentice Master expositie #7
‘Dagboeken van verbeelding’
6 mei 2021 – 30 mei 2021
Kunstpodium T, Tilburg

Jasper de Beijer (master)
Thijs Segers
Eady van Acker
Django van Ardenne
Anne Schoemaker

Heb je ooit een steen met je meegedragen? Een steen die je tijdens een lange wandeling door de bossen hebt opgepakt. Of misschien een schelp? Een schelp die je besloot mee te nemen en in je broekzak bewaarde. En als je dat ooit gedaan hebt, weet je dan wat ik bedoel wanneer ik zeg dat als je dat object uit je broekzak haalt – weken of maanden later – je herinnering je terugbrengt naar die plek en dat moment en je de omgeving van dat specifieke moment visualiseert?

In Dagboeken van verbeelding legen kunstenaars Eady van Acker, Django van Ardenne, Thijs Segers, Anne Schoemaker en Jasper de Beijer hun broekzakken en verenigen zich in een serie van gefragmenteerde vertelsels binnen de muren van Kunstpodium T. Zij zijn de laatste maanden onderweg geweest, ze hebben verzameld, opgespoord, opgenomen en geënsceneerd; verhalen over landschappen, gebouwen en dromen. Samen ontdekken ze het potentieel van het creëren van nieuwe werelden door het vertellen van verhalen. Dagboeken van verbeelding tracht deze verschillende werkelijkheden te laten zien die, reeds aanwezig als persoonlijke gemoedstoestand, al samenkomend een vertrekpunt vormen voor één collectieve reis.

In de zevende expositie van het Apprentice Master seizoen 2020/2021 zullen Apprentices Thijs Segers, Eady van Acker, Django van Ardenne en Anne Schoemaker samen exposeren met Master Jasper de Beijer. De expositie is van donderdag 6 mei tot en met zondag 30 mei 2021 bij Kunstpodium T in Tilburg te zien. De expositie is op afspraak te bezoeken: plan je bezoek via visit@kunstpodium-t.com

Over het Apprentice Master-project:
Apprentice Master is een project van Kunstpodium T waarin net afgestudeerde kunstenaars samen met gerenommeerde kunstenaars een uitwisselingstraject van één jaar ingaan. Ze komen regelmatig samen en wisselen ideeën en ervaringen uit. Deze samenwerking tussen Apprentices en Master resulteert uiteindelijk in exposities die voor publiek te bezoeken zijn. Deze vinden plaats bij Kunstpodium T of op een van de gastlocaties. Elk seizoen wordt afgesloten met de expositie Season Highlights: een overzicht van vier genomineerde Apprentices. Hieraan gekoppeld is de Jan Naaijkensprijs. In 2020/2021 worden op deze wijze 36 apprentices gekoppeld aan 9 masters.

Over Kunstpodium T:
Kunstpodium T is een platform voor jonge kunstenaars. We bestaan sinds najaar 2007 en zijn gevestigd in Tilburg. Creativiteit, uitwisseling van kennis en experiment staan centraal. Jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland ontmoeten elkaar en praten met vakgenoten en experts. Ze tillen hun eigen identiteit als kunstenaar steeds opnieuw naar een hoger niveau. Uitgangspunt is het concept van ‘de lange leerlijn’. Leren en ontwikkelen beperkt zich niet tot het reguliere onderwijs, ook na het afstuderen gaat de ontwikkeling door. Kunstpodium T begeleidt kunsttalent vanaf de basisschool tot en met de postacademische ontwikkeling van afgestudeerde kunstenaars. Op weg naar een leven als professioneel en gerenommeerd kunstenaar.

Van 6 mei 20 21

t/m 30 mei 20 21