Tentoonstellingen aanmelden

Apprentice Master Project #8 ‘A Picnic Frenzy’

Kunstpodium T, Tilburg

Arash Fakhim (master)
Reinier van Duijn
Andrea Dautzenberg
Fee Veraghtert
Elias Vangenechten

A Picnic Frenzy is geboren vanuit de noodzaak om samen te komen. Voorafgaand aan de expositie startten we een samenwerking waarin we een jpeg-estafette hielden. Elke kunstenaar stuurde random jpegs naar elkaar, waarop de volgende weer reageerde enzovoorts. Het afgelopen jaar heeft ons geleerd dat er geen regels voor het spel zijn en dat elke vorm van grip rigoureus verbrijzeld is. Daarom hebben we geen eigen regels toegepast. Het verpletterend van het alledaagse beperkte ons niet om een samenwerking aan te gaan. Integendeel: het deed ons de mogelijkheden inzien van het werken op afstand. We ontmoetten elkaar onzeker, ontzet en onbekend, via een scherm op internet, in onze eigen woonkamers. We leerden elkaar kennen via onze handschriften, gedeelde afbeeldingen en visuele taal. Heb je iemand in een paar kliks ontmoet… en het klikte gewoon?

A Picnic Frenzy is het resultaat van onze samenwerking die opgezet is als een oplossing zonder antwoorden, waarin de werken gehangen, gebundeld en op de vloer neergestreken worden, gepresenteerd zonder enig compromis.

In de achtste expositie van het Apprentice Master seizoen 2020/2021 zullen Apprentices Reinier van Duijn, Andrea Dautzenberg, Fee Veraghtert, Elias Vangenechten samen exposeren met Master Arash Fakhim. De expositie is van donderdag 27 mei tot en met zondag 20 juni 2021 bij TAC in Eindhoven te zien. De expositie is op afspraak te bezoeken: plan je bezoek via visit@tac.nu

Over het Apprentice Master-project:
Apprentice Master is een project van Kunstpodium T waarin net afgestudeerde kunstenaars samen met gerenommeerde kunstenaars een uitwisselingstraject van één jaar ingaan. Ze komen regelmatig samen en wisselen ideeën en ervaringen uit. Deze samenwerking tussen Apprentices en Master resulteert uiteindelijk in exposities die voor publiek te bezoeken zijn. Deze vinden plaats bij Kunstpodium T of op een van de gastlocaties. Elk seizoen wordt afgesloten met de expositie Season Highlights: een overzicht van vier genomineerde Apprentices. Hieraan gekoppeld is de Jan Naaijkensprijs. In 2020/2021 worden op deze wijze 36 apprentices gekoppeld aan 9 masters.

Over Kunstpodium T:
Kunstpodium T is een platform voor jonge kunstenaars. We bestaan sinds najaar 2007 en zijn gevestigd in Tilburg. Creativiteit, uitwisseling van kennis en experiment staan centraal. Jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland ontmoeten elkaar en praten met vakgenoten en experts. Ze tillen hun eigen identiteit als kunstenaar steeds opnieuw naar een hoger niveau. Uitgangspunt is het concept van ‘de lange leerlijn’. Leren en ontwikkelen beperkt zich niet tot het reguliere onderwijs, ook na het afstuderen gaat de ontwikkeling door. Kunstpodium T begeleidt kunsttalent vanaf de basisschool tot en met de postacademische ontwikkeling van afgestudeerde kunstenaars. Op weg naar een leven als professioneel en gerenommeerd kunstenaar.

Van 27 mei 20 21

t/m 20 jun 20 21