In de nieuwe gevel aan de zuidwestzijde van Museum W bevinden zich twee grote, 5 meter hoge LED-panelen. Voor de programmering van deze opvallende locatie in de openbare ruimte zal Museum W een keer per jaar een kunstenaar uitnodigen.
Vanaf half november is hier A Stage of Luminosity te zien, een videoinstallatie van Viewmaster Projects gemaakt door kunstenaar Arno Coenen. Het is een cross-over tussen cultureel erfgoed en nieuwe media. Een eigentijds en eigenzinnig eerbetoon aan het oude ambacht en vakmanschap van de Limburgse glas-in-lood-kunstenaars.

Glas-in-lood als inspiratiebron
Arno Coenen realiseerde in 2019 twee nieuwe videowerken waarin het unieke en waardevolle papieren beeldarchief van het Limburgse glazeniersatelier ‘NV Glasschilderkunst F. Nicolas en zonen, sedert 1940 Max Weiss te Roermond’ tot leven komt.
De basis voor de video’s wordt gevormd door vaak meterslange historische werktekeningen die Coenen en Bart van den Boom van Viewmaster Projects selecteerden uit deze collectie. Het zijn voornamelijk ontwerpen voor kerkelijke glas-in-lood ramen tussen 1855 en 1969. Coenen heeft de selectie aangevuld en getransformeerd tot een computeranimatie vol sprankelende kleur- en lichtvelden, drie-dimensionale effecten en caleidoscopische patronen.

Beeld: Arno Coenen