Tentoonstellingen aanmelden

Arp – The Poetry of Forms

Kröller-Müller Museum, Otterlo

Arp: The Poetry of Forms toont het werk van Jean (Hans) Arp (1886-1966) in de volle breedte: sculpturen, reliëfs en werken op papier, poëzie, geschriften en publicaties. De nadruk in de tentoonstelling ligt op de voortdurende wisselwerking tussen beeldende kunst en poëzie in Arps oeuvre. De tentoonstelling bevat werken uit zijn gehele loopbaan, maar centraal staan de jaren 1920-1935, waarin hij overgaat naar pure abstractie.

Europese avant-garde
Arp is een van de meest innovatieve en invloedrijke kunstenaars van de Europese avant-garde. Tot zijn omvangrijke netwerk behoort ook Theo van Doesburg, oprichter van De Stijl. Samen met Van Doesburg en met zijn echtgenote Sopie Taueber-Arp werkt Arp in de jaren 1926-1928 aan de herinrichting van het interieur van het amusementspaleis de Aubette in Straatsburg. Ook dit grote project krijgt aandacht in de tentoonstelling.

De Stijljaar
Met ruim honderd werken is The Poetry of Forms de eerste grote overzichtstentoonstelling van Arp in Nederland sinds 1960 (Stedelijk Museum Amsterdam). De tentoonstelling vindt plaats in het kader van het internationale De Stijljaar: Mondriaan to Dutch Design.

Beeld: Jean Arp, Torse préadamite, 1938 (links) en Étoile, 1939

Van 20 mei 20 17

t/m 17 sep 20 17