Tentoonstellingen aanmelden

Art Drive Through met drinks to go

Garage Rotterdam, Rotterdam

Vanaf 1 mei is de bar van Garage Rotterdam geopend voor to go. Neem tegelijkertijd een sneak peek van de tentoonstelling Garden State terwijl je wacht op je bestelling. De bar is geopend van woensdag tot en met zondag, van 12.30 tot 17.30 uur. Reserveren is niet nodig.

Over de tentoonstelling
Hoe vormen we onze omgeving en de maatschappij waarin we leven? En hoe temmen we deze sociale omgevingen? Strak aangelegde tuinen hebben steeds de zorgzame toewijding van hoveniers nodig; die maken van de wildernis immers een welgeordend geheel. Ondertussen groeien wilde planten gewoon door, zonder zich iets aan te trekken van enig toezicht of van een vooropgesteld plan.

De groepstentoonstelling Garden State toont een zorgvuldige selectie kunstwerken van Nederlandse en internationale beeldend kunstenaars. Ze belichten de wilde rafelranden van gecontroleerde omgevingen en steden. De inspiratiebron is de stad Rotterdam; met haar grillige landschapsarchitectuur en weidse wereldhaven.

Als een groep geven de kunstwerken een onalledaags beeld van het stedelijke landschap en belichten ze op welke manieren de overheid tuiniert, verdelgt en snoeit. Garden State toont een kritische blik op landgebruik, landaanwinning, kartering, militarisme en territorium, stedelijke groei, industriële technologieën en hun weerslag op de natuur en ecosystemen.

Met Marwa Arsanios, Felicity Hammond, Manjot Kaur, Esther Kokmeijer, Hilda Moucharrafieh, Katja Novitskova, Piet Oudolf, Bik Van der Pol, Amir Yatziv

Curator: Fadwa Naamna

Van 1 mei 20 21

t/m 11 jul 20 21