Tentoonstellingen aanmelden

Arturo Kameya – Drylands

Dordrechts Museum, Dordrecht

Het Dordrechts Museum presenteert met ‘Drylands’ de eerste museale solotentoonstelling van Arturo Kameya (Lima, 1984) in Nederland. In ‘Drylands’ verbindt Kameya in een persoonlijke installatie van schilderijen en objecten het alledaagse in de (stedelijke) cultuur van zijn geboorteland Peru met grotere verhaallijnen door tijd en ruimte heen.

Kameya, die reeds lang in het buitenland woont, bekijkt zijn geboorteland van enige afstand. Objecten en rituelen krijgen, verweg van huis, een andere betekenis, of verliezen zelfs aan betekenis. Speciaal voor de tentoonstelling maakt Kameya enkele nieuwe werken.

Het werk van Kameya is geworteld in persoonlijke verhalen en de geschiedenis van de (stedelijke) subcultuur van Lima en Japan. Zijn geboorteland Peru kent een grote en oude gemeenschap van Japanse migranten. Hij reflecteert via schilderijen, muziek en objecten op ogenschijnlijk triviale ervaringen, herinneringen en rituelen uit het dagelijks leven. Daarmee raakt zijn werk aan grote en actuele thema’s als migratie, verlies en verandering en verbeelding van verleden en toekomst. Thema’s waarbij verschillende perspectieven elkaar kruisen.

Beeld: Aturo Kameya, Ashes, 2019

Van 14 aug 20 21

t/m 24 apr 20 22