Vanaf 22 april t/m 9 juli 2023 presenteert Garage Rotterdam met trots de groepstentoonstelling At the Table door het curatoren-duo Tiiu Meiner en Rawad Baaklini. De tentoonstelling opent op feestelijke wijze op 21 april om 20.00 uur en toont de werken van de kunstenaars Bruno Baietto, Diana Al-Halabi, Elia Nurvista, Hala Tawil, Johanna Seelemann & Björn Steinar Blumenstein en Rikkert Paauw.

Over de tentoonstelling
Met een rommelende maag zitten we aan tafel – At the Table. Maar de rommelende geluiden worden niet alleen veroorzaakt door eetlust. Het zijn de weerklanken van wereldhandel, politieke machteloosheid, koloniale geschiedenissen en onbehulpzame maatschappelijke normen. Voedsel heeft ons leven altijd in zijn greep – zowel het gebrek als de overvloed ervan. Het overkoepelende thema van de kunstwerken in deze tentoonstelling is ons lichaam dat voortdurend voedsel nodig heeft.

Openhartige verhalen onthullen de veelzijdige herkomst van onze dagelijkse ingrediënten. Hoe gaat ons lichaam om met voedsel en de wereld om ons heen? De werken zetten ons aan om stil te staan bij de intellectuele en lichamelijke vertering waaraan we voortdurend deelnemen, aangezien we kunstwerken net als voedsel ‘metaboliseren’.

At the Table is een reactie op hoe wij, als eters, de politiek van onze voedsel infrastructuur consumeren. Van de Aarde tot aan onze mond is eten een collectieve handeling die ons confronteert met onze onontkoombare afhankelijkheid van elkaar. In At the Table krijg je eetbare kunstwerken voorgeschoteld. Ook kun je meedoen aan ‘food events’ waarin je aan tafel een spoor van kruimels achter laat, waar anderen zich mee kunnen voeden.