Het Binnenhof gesloten? De Kunst van het Binnenhof zet de deuren wijd open. Deze unieke Augmented Reality Pop-up kunstexpositie in het Atrium Den Haag en de bijzondere boekuitgave, laten je de markante cultuurhistorie van het Binnenhof zien. Prachtige kunstwerken en verhalen uit alle tijden in een surrealistische setting.

Een spectaculair project dat de tijdloosheid van het Binnenhof benadrukt! Wie zijn de Oude meesters uit vervlogen tijden? Veel minder bekende gezichten worden in tekst en met beeld geïntroduceerd. En welke Nieuwe helden droegen bij aan de modernisering van de schatkamers van het Binnenhof, die slechts weinigen ooit te zien kregen?

Met verzamelde werk van  Oude meesters over Jacoba van Beieren, Amalia van Solms-Braunfels, Johan de Witt, Maria Stuart I, Elselina van Houweningen en koning Willem II. En met verzameld werk van  Nieuwe helden,  zoals Auke de Vries, Eric Claus, Jos de Putter, Rudi van de Wint, Sylvie Zijlmans en Tomas Rajlich.

Augmented Reality (AR)
Deze expositie is de eerste Augmented Reality (AR) in het Atrium Den Haag. AR wordt in het Nederlands ook wel vertaald als toegevoegde realiteit. Er is sprake van AR als er digitaal een extra laag informatie over de werkelijkheid wordt gelegd. Dit kan door beelden op brillenglazen te projecteren, maar vaak wordt AR gewoon op een scherm getoond. Dit kan bijvoorbeeld op een smartphone of op een televisie.