Tentoonstellingen aanmelden

Bali – Behind the scenes

Tropenmuseum, Amsterdam

Uitgestrekte stranden, prachtige tempels, indrukwekkende rijstvelden en de perfecte surfscene. Dat is Bali. Althans, het beeld dat wij kennen…

Waar Bali aan het begin van de vorige eeuw nog nauwelijks bekend was als reisbestemming, barst het honderd jaar later, door de enorme toeristenstroom, uit haar voegen. En hoewel dit welvaart met zich meebrengt heeft het achter de schermen grote impact op de leefbaarheid van het eiland.

In de expo BALI – Behind the scenes, ervaar je hoe dit paradijselijke eiland onder druk staat, maar dat de cultuur nog springlevend is. Maak kennis met een hindoeïstische priester die tradities op eigen wijze in stand houdt en met de activistische kunstenaar Made Bayak die de plastic problematiek op Bali onder de aandacht brengt.

De expo neemt je mee op reis naar Bali. Ontdek rituelen die je als toerist niet snel zal ervaren, krijg inzicht in de koloniale geschiedenis en bekijk bijzondere objecten, zoals paleisschatten en verfijnd houtsnijwerk en maak kennis met het werk van moderne Balinese kunstenaars. Ga je mee?

Beeld: Plastic – Welcome to Paradise, website Tropenmuseum

Van 14 feb 20 20

t/m 28 feb 20 21