Tentoonstellingen aanmelden

Barakkenkamp Nagele

Museum Nagele, Nagele

Op drie bewaard gebleven tafels uit Barakkenkamp Nagele ligt het materiaal tentoongesteld. Op deze tafels vindt u onder andere grote en kleine foto`s, een nieuw fotoboek en naslagwerken uit het archief van Museum Nagele. Verder draait er een korte film over het leven in het barakkenkamp, met tevens een impressie van het ontginningswerk.
De basis van deze uitbreiding is het persoonlijke dossier van polderpionier en bewoner van het toenmalige Barakkenkamp Nagele, Anton J. de Wit. Zijn documentatie is verder aangevuld met materiaal van vele anderen, waaronder de vrijwilligers van Museum Nagele.
Een waardevolle aanvulling op de expositie zijn de originele houten klapstoelen, die Museum Nagele door een ruil in natura – een soort stoelendans – ontvangen heeft van Optima Forma Vitaliteitscentrum aan de Drostlaan te Emmeloord.
Het nieuwe deel van de permanente expositie is gepresenteerd tijdens een feestelijke middag voor alle vrijwilligers en is te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van Museum Nagele.

Beeld: Barakkenkamp Nagele in vogelvlucht, website Museum Nagele

Van 1 sep