Op vraag van de jezuïeten realiseerde Peter Paul Rubens 39 plafondschilderingen in de Sint-Carolus Borromeuskerk, die bij de brand van 1718 verloren gingen. Tijdens Barokke Influencers proberen we die verloren gegane kunstschat weer tot leven te wekken in het Museum Snijders&Rockoxhuis. We doen dat aan de hand van ruim veertig binnen- en buitenlandse topstukken van Peter Paul Rubens, Jacob de Wit en Daniël Seghers. Het is de ideale plek om barokkunst in situ te ervaren.

Ter gelegenheid van Barokke Influencers komt er in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience ook een reconstructie van het rijke interieur van de Sodaliteit. Op de plaats van de huidige Nottebohmzaal bevond zich tot 1773 een schitterend ingerichte, barokke kapel van de Sodaliteit, met daarin vele tientallen schilderijen en marmeren muurbekleding.

Deze tentoonstellling vindt plaats op drie locaties: Museum Snijders&Rockoxhuis, de gaanderijen van de Sint-Carolus Borromeuskerk en de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Beeld: © Peter Paul Rubens, Esther before Ahasverys, oil on panel, The Samuel Courtauld Trust, The Courtauld Gallery, London, Seilern, Antoine (Count); bequest; 1978, P.1978.PG.367