Tentoonstellingen aanmelden

Bassie & Adriaan – een schat aan herinneringen

Museum Vlaardingen, Vlaardingen

Bas en Aad van Toor, beter bekend als het populaire kinderduo Bassie & Adriaan, worden in Museum Vlaardingen geëerd met een eigen tentoonstelling: Bassie & Adriaan – een schat aan herinneringen. De expositie is een reis door zowel het professionele als persoonlijke leven van de twee broers. Dit wordt ondersteund met originele attributen en rekwisieten en foto- en filmmateriaal.

De tentoonstelling is van 14 oktober 2020 tot 16 mei 2021 te zien in Museum Vlaardingen. Reserveren van tickets voor een dag en aanvangstijd is verplicht; de online kaartverkoop opent op 1 september 2020.

“Wij zijn enorm vereerd door het initiatief van Museum Vlaardingen. Het is geweldig om meer dan zestig jaar werk terug te zien in één expositie, een kroon op ons levenswerk”, aldus Aad van Toor namens de broers.

De tentoonstelling over het leven van Bassie en Adriaan is ingedeeld in drie thema’s: The Crocksons, over hun beginjaren in acrobatiek, de diverse live-optredens, waaronder het Circus Bassie & Adriaan en hun ongekend succesvolle televisiecarrière. Ook krijgen fans een kijkje in het persoonlijke leven van de broers en kunnen ze bij de wall of fame alle awards en onderscheidingen van het kinderduo bewonderen. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd, van speurtochten tot een stadstour langs diverse opnamelocaties uit de welbekende televisieserie.

“Het is prachtig dat we deze bijzondere tentoonstelling tijdens het 100-jarig bestaan van ons museum kunnen openen. Aad en Bas zijn Vlaardingers in hart en nieren en daar zijn wij als museum heel erg trots op. Het is voor ons dan ook heel bijzonder dat we ze op deze manier kunnen eren en alle fans een plek kunnen geven waar alles te zien en te horen is van de grootste kinderhelden van Nederland”, aldus Léanne Selles, directeur Museum Vlaardingen.

De tentoonstelling is vanaf 14 oktober 2020 te zien in Museum Vlaardingen en is ontworpen door Pronk Studio Rotterdam.

Broers Bas en Aad van Toor zitten al meer dan 60 jaar in het artiestenvak. Tussen 1955 en 1980 traden zij nationaal en internationaal op met het acrobatennummer The Crocksons. Vanaf de jaren ’70 begonnen zij op te treden als het inmiddels welbekende duo Bassie & Adriaan. Naast optredens in theaters en circussen (waaronder het Circus Bassie & Adriaan) is het duo vooral bekend van de vele avonturenseries voor kinderen op tv.

Beeld: Bassie & Adriaan, website Museum Vlaardingen

Van 14 okt 20 20

t/m 29 aug 20 21