Vier exposanten maken dit seizoen van de kloostertuin en plek om echt te genieten.  Ze nemen ons mee in hun voorstellingen van keramiek en brons. Laat je meenemen door de rust en sereniteit die de tuin u te bieden heeft en laat u verrassen door de combinatie die deze kunstenaars samen hebben gesteld.

De kunstenaars in alfabetische volgorde;

Het werk van Willem Bultman kenmerkt zich door sfeer en een sterk licht-donkercontrast. Hierbij werkt hij in hoofdzaak figuratief,  maar door zijn losse toets ontstaat er toch een vorm van abstractie waardoor er in zijn werk altijd wel iets te raden valt.  Ook zijn deze beelden figuratief maar met een losse toets.

Frida Hengeveld maakt o.a. handvormen op basis van geometrische figuren en experimenteert met de manier waarop deze afgewerkt worden bij het bakken.  Zij gebruikt hierbij organisch materiaal dat bij het verbranden een bepaalde kleur aan haar werkstukken geeft.  Frida: “ik ben al 50 jaar bezig met klei en, sinds 5 jaar, werk ik samen met mijn schoondochter in ons atelier”.

Albert van de Streek werkt in allerlei soorten steen maar ook in hout en een enkele keer in brons. Hij laat zich vooral inspireren door dierfiguren maar laat de vormgeving mede bepalen door wat het materiaal  te bieden heeft.

Cor den Toom heeft altijd al een interesse gehad in kunst, in de breedste zin van het woord. Sinds 2013 houdt hij zich bezig met het maken van bronzen beelden. Dit heeft zijn voorkeur omdat er een mooi technisch proces achter zit. Zijn beelden zijn van brons, vaak gecombineerd met andere materialen zoals hout, ijzer en glas.

In zijn werk probeert hij thema’s terug te laten komen die betrekking hebben op de relatie tussen God en mens, natuur, emoties, ritme, enz. Elk beeld heeft zijn eigen uitdagingen en geeft nieuwe ervaringen en inspiratie.

Beelden in de tuin is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Museum Elburg. U kunt de Kloostertuin bereiken via de Zuiderwalstraat.