Tentoonstellingen aanmelden

Beeldtaal

K26, Oss

Beeldhouwers laten hun beelden voor zich spreken tijdens de expositie in K26  aan de Kruisstraat 26 te Oss. De expositie loopt van 22 oktober tot  29 november. De veertien beeldhouwers uit Oss en verre omstreken tonen beelden en sculpturen van hout, hardsteen, keramiek, marmer, albast en brons.

Gezien de laatste ontwikkelingen op het gebied van Corona stelt K26 het dragen van een mondkapje tijdens uw bezoek verplicht.

Verhalen in hard materiaal

De meeste beeldhouwers leerden elkaar kennen tijdens de beeldhouwlessen van docent en kunstenaar Ruud Schrijvershof in de Lindenberg, het Cultuurhuis in Nijmegen.

Eén van hen is Ties Lowes, hij maakt deel uit van K26 en organiseert deze expositie Beeldtaal. Zijn beelden trekken de aandacht in binnen– en buitenland. Ties Lowes woont en werkt in Oss en is al meer dan dertig jaar actief als beeldhouwer van met name  ruimtelijk werk. Hij werkt zowel in brons als in klei en de laatste jaren met verschillende materialen, waaronder diverse hout- steensoorten. Ties: “Beelden zijn voor mij uitingen, verhalen in hard materiaal. Een strijd met mezelf en het materiaal.”

Beeld: persbericht

Van 22 okt 20 20

t/m 29 nov 20 20