Tentoonstellingen aanmelden

Beleef kerst in Museum Speelklok

Museum Speelklok, Utrecht

Kom in de kerstperiode, 8 december t/m 3 januari, genieten van kerstsferen in Museum Speelklok. Want het museum is dan helemaal omgetoverd tot een muzikale kerstwereld! Luister naar sfeervolle kerstmuziek, bewonder de levensgrote adventskalender en geniet van de prachtige kerstversiering.

Muzikale Kerstrondleidingen
De Muzikale Rondleiding krijgt tijdens de winterse dagen weer een echt kersttintje. Dat betekent dat er non-stop kerstmuziek klinkt vanuit alle hoeken van het museum. De straatorgels, orchestrions en speeldozen spelen hun beste kerstplaten, boeken of rollen en ook de zelfspelende muzikale kerstboom is aanwezig. Luister samen naar bekende liedjes zoals Jingle bells, All I want for Christmas is you en O denneboom en laat je voor even onderdompelen in een magische wereld vol muziek.

Muzikale Kerstvakantie
In de kerstvakantie, 19 december t/m 3 januari, kan jong en oud komen genieten van nog meer kerstvertier. Naast de Muzikale Kerstrondleiding is de Speelklok Roadshow dagelijks in het museum te vinden. Een rijdend spektakel met allerlei op elkaar gestapelde kastjes, laden en deurtjes waarachter van alles valt te doen, te leren en te beleven. Breng ook een bezoek aan de tentoonstelling Straatbeeld, waarin de orgelbeelden centraal staan en allemaal hun eigen verhaal vertellen. Ben je meer van het knutselen? Schuif dan aan bij één van de knutseltafels en maak jouw eigen klingelende kerstklokje. Versier de klokjes helemaal op jouw manier en hang ze thuis in de kerstboom!

Van 8 dec 20 20

t/m 3 jan 20 21