Berichten uit de Onderwereld in de Bierumer School

In januari is er de afscheidstentoonstelling Berichten uit de Onderwereld van Manja Kindt en Jan Pieter van den Bos. Hun kunstkrant Hidden Times bestaat dan ook 25 jaar en voor deze gelegenheid zal er een speciale editie verschijnen.

Het werk van Kindt heeft een sterk autonoom karakter. Er is sprake is van een geheel eigen wereld waarvan zij met behulp van fotografie, video, tekst aan de beschouwer wel verslag doet en als het ware introduceert, maar tegelijkertijd ook veel, zo niet alles overlaat aan de overtuigingskracht van haar beeldend werk.

Jan Pieter van den Bos noemt zichzelf een zwerver met als enige vaste verblijfplaats zijn eigen meerjarenplanning. Al veertig jaar lang trekt hij met deze planning een strak spoor in zijn leven dat hij zijn ‘onderzoek’ noemt: verkenning van eeuwenoude denksporen met wisselende invalshoeken en gezichtspunten, vertaald met behulp van verschillende technieken en verdeeld in vijf delen.

Na zes jaar stoppen Manja Kindt en Jan Pieter van den Bos met hun werkzaamheden voor de Bierumer School omdat ze meer tijd aan hun eigen kunstpraktijk willen besteden.