In het Kinderboekenweekproject van WG Kunst staat de gedachtewereld van Brian Elstak centraal. Elstak is beeldend kunstenaar, illustrator, schilder en kinderboekschrijver. Als bruggenbouwer brengt hij graag disciplines samen – in zijn eigen werk, maar ook met de mensen om zich heen. Nu komen er vijf kunstenaarsvrienden op bezoek: tekenaars Hedy Tjin, Floor de Goede en Pris Roos, zoon en knuffelmaker Cass Elstak en schrijver Zindzi Zevenbergen.

De tentoonstelling draait grotendeels om ‘A Black Girl in Space’: een afro futuristisch verhaal-in-wording, waarin Elstak vertelt over een meisje dat vanuit de ruimte de planeet aarde wil bezoeken, omdat ze voelt dat ze daar thuishoort. Maar ook de figuren uit de spannende kinderboekentrilogie van Elstak (Tori, Trobi en Lobi) bivakkeren in zijn belevingswereld.

Alle kunstenaars maken voor deze tentoonstelling nieuw werk, geïnspireerd op deze verhalen. Zindzi Zevenbergen schrijft een muurgedicht. Van Brian Elstak, Hedy Tjin en Floor de Goede zijn illustraties in ieders eigen stijl te verwachten. Pris Roos maakt een grote schildering op karton. Cassèl Elstak presenteert handgemaakte personages uit de boeken van zijn vader.
Het kinderboekenweekproject van WG Kunst is een twee maanden durende tentoonstelling in het najaar, waarbinnen een groot aantal workshops voor schoolklassen worden gegeven.