Het Boomkwekerijmuseum is jarig!
Het is feest in ons museum, we zijn dit jaar 50 jaar jong! Na een bescheiden begin met twee vitrines bij de VVV, destijds gevestigd in de boomkwekerswoning, staat er nu aan het Reijerskoop in Boskoop een volwaardig, officieel geregistreerd museum dat er zijn mag.
In de tijdelijke expositie ’50 jaar groeiend’ nemen we u mee naar het begin en laten we zien hoe het museum geworden is tot wat het nu is. Dat geldt voor het gebouw, dat ontstaan is door de kasachtige constructie waarmee twee afzonderlijke huizen zijn verbonden. En door de bouw van een ontvangstruimte met uitzicht op de goed onderhouden historische vollegrondskwekerij.
Maar dat geldt natuurlijk ook voor de exposities. De permanente expositie laat de geschiedenis zien van de boomkwekerij, in de tijdelijke exposities staan steeds groen en cultuur centraal. De vele posters en flyers die u kunt zien de nieuwe expositie, getuigen daarvan. De boomkwekerswoning is tot in detail ingericht zoals rond 1910 gebruikelijk was.
Dankzij schenkingen van vooral Boskopers op de jaarlijkse innamedagen, maar ook tussentijds, is het aantal objecten en geschriften gegroeid naar ruim 5000. Met veel zorg worden ze onderhouden en geregistreerd.
In de expositie draaien enige korte films: o.a. over de teams van vrijwilligers, de bouw van een schouw en objecten. Buiten op de zuilen vindt u foto’s van nog meer objecten.
Al met al een expositie waarin met wij met bescheiden trots het resultaat laten zien van vijftig jaar inzet van vele vrijwilligers.
De tentoonstelling is te zien van 30 mei t/m 3 november. U komt toch ook?