De culturele productie ‘Als bomen kunnen wandelen’ bij Obe, podium voor Friese cultuur, vertelt deze zomer het verhaal achter Bosk: de meer dan duizend zes, zeven meter hoge bomen die door de binnenstad van Leeuwarden gaan wandelen en via elf locaties uiteindelijk op het Oldehoofsterkerkhof eindigen.

Het wandelende bos is gebaseerd op het essay Planet Paradise van Bruno Doedens, artistiek leider van Bosk. In dit essay roept hij op het verhaal van de aarde te herschrijven. Niet alleen de natuur heeft daar baat bij, ook de mens. We hebben nieuwe verhalen nodig waarin we kunnen geloven, want het verhaal van nu is te belastend voor de aarde. De culturele productie ‘Als bomen kunnen wandelen’ draagt die boodschap uit met een multidisciplinair programma, waarin het Boskpoadium een centrale rol speelt. Het vertelt, kneedt en onderzoekt de centrale vraag van Bosk: wat kunnen we leren van bomen?

In het kader van deze tentoonstelling worden ook diverse activiteiten georganiseerd. Zie hiervoor de website van Tresoar.

Obe is alle dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.