Tentoonstellingen aanmelden

Brabant met Verve – De collectie Geerts

Museum Jan Heestershuis, Schijndel

De expositie Brabant met Verve – De collectie Geerts besteedt aandacht aan ruim twintig gerenommeerde kunstenaars, representatief voor een deel van de Brabantse schilderkunst, waarvan Jan Geerts werk heeft verzameld in de loop der jaren. Vanzelfsprekend met het doel de bezoeker te laten delen in het plezier dat hij aan zijn verzameling beleeft. Maar ook het verhaal achter de verzameling komt aan bod: Wat drijft de verzamelaar? Wat was de aanleiding om te gaan verzamelen? Waarom juist déze schilders en díe werken?Dat zijn enkele van de vragen waar deze tentoonstelling een antwoord op probeert te geven.
Gedetailleerde informatie over alle kunstenaars en hun getoonde werken is daarnaast te vinden in de bijbehorende publicatie geschreven door Jan Geerts. Het boek is verkrijgbaar in het museum.
Kunstenaars waarvan werk in deze expositie hangt zijn o.a. Kees Bol, Antoon Kruysen, Kees Bastiaans, Sjef van Schaijk, Henriëtte Pessers, Jan Kruijsen, Reinier Pijnenburg, Peter van den Borne en Piet van Wijngaerdt. En vanzelfsprekend ontbreken ook Dorus van Oorschot en Jan Heesters niet.

Van 4 nov 20 20

t/m 22 aug 20 21