Tentoonstellingen aanmelden

Bruno Taut – De fantasie voorbij

Museum Het Schip, Amsterdam

Van 6 maart 2020 t/m 29 augustus 2021 presenteert Amsterdamse School Museum Het Schip de tentoonstelling ‘Bruno Taut: De fantasie voorbij’. In de inspirerende tentoonstelling en een uitgebreid themaprogramma maakt de bezoeker kennis met de wondere, kleurrijke wereld van de creatieve en invloedrijke architect, stedenbouwkundige en totaalkunstenaar die woonde en werkte in Duitsland, Japan en Turkije en een bijzondere band had met Nederland. De invloed van deze creatieve sleutelfiguur van de Duitse avant-garde, die zich graag liet inspireren door de natuur, is tot op de dag van vandaag en wereldwijd immens. Vier volkswijken in Berlijn die hij ontwierp staan nu op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.
In Bruno Taut: De fantasie voorbij komen al deze facetten en veel meer aan de orde. Beroemde, inventieve gebouwen en wijken, zoals het Keulse Glashaus Pavillon, de Hufeisensiedlung en Onkel Toms Hütte in Berlijn, zijn er met internationale bruiklenen, maquettes, foto’s en bouwtekeningen te bewonderen, evenals vele interieurs en gebruiksvoorwerpen. Taut was een totaalkunstenaar die ook tekende, decors ontwierp en scenario’s voor film en theater schreef. Ook dat aspect komt in de expositie aan de orde. En natuurlijk zijn band met Nederland. Taut was immers een groot bewonderaar van zowel De Stijl als de Amsterdamse School, met name Michel de Klerk, de architect van Het Schip. Het Amsterdamse museum is dan ook de uitgelezen plek voor deze inspirerende tentoonstelling met een uitgebreid themaprogramma.
Elke donderdag: Lezing | De curator vertelt: De kleurrijke wereld van Bruno Taut (ook online via Zoom te volgen)
De tentoonstelling ‘Bruno Taut: de fantasie voorbij’, over de Duitse architect Bruno Taut, is nu ook op bijzondere wijze te bezoeken. Boek een exclusieve privérondleiding van 30 minuten via Whatsapp of Facetime met een van onze gidsen en stel één op één al uw vragen.

Van 6 mrt 20 20

t/m 29 aug 20 21