Akeem Smith en Tommy Malekoff verbinden film en architectuur, tijd en ruimte. De Amerikaanse kunstenaars maken internationaal furore met indrukwekkende, meeslepende installaties. BUILT, van 7 oktober tot 20 nov te zien in Brutus Rotterdam, markeert het debuut in Nederland voor Smith en Tommy. Brutus werkt voor deze tentoonstelling samen met de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam.
In BUILT, samengesteld door Maxwell Wolf van de New Yorkse New Canons, onderzoeken Akeem Smith en Tommy Malekoff de invloed van geweld en vergankelijkheid op het lichaam en de gebouwde omgeving. Met hun architecturale video-installaties verleggen ze de grenzen van videokunst en laten ze het onderscheid tussen kunstenaar, archivaris en documentairemaker vervagen.
BUILT is een tentoonstelling in Brutus, één van de grootste ruimtes voor hedendaagse kunst in Nederland, gelegen in het rauwe M4H havengebied in Rotterdam. Met zijn ongepolijste ruwe ruimtes en minimale randvoorwaarden is Brutus anders dan alle andere, meer conventionele tentoonstellingsruimtes: een speeltuin voor kunstenaars die grenzen verleggen. Het is groot, snel en ongecompliceerd, met weinig regels en biedt artiesten de vrijheid om op grote schaal uit te pakken, op te treden en te experimenteren op een plek waar alles mogelijk is. Brutus is dan ook uitermate geschikt voor het werk van Smith en Malekoff, dat groots en rauw is, disciplines en stijlen moeiteloos mengt en zijn ambities niet verbergt. Ook Brutus Award winnaar 2022 Wapke Feenstra en Atelier Van Lieshout passen goed in dit gedachtegoed en zullen ook tijdens deze tentoonstelling te zien zijn.

Videostill from Queens Street 2020, Akeem Smith 2022