Van 1 t/m 30 oktober 2022 laten we werk zien van Carrie Meijer, Charlotte Groutars en Theo de Bruyn : drie kunstenaars die in hun werk sterk met elkaar verwant zijn. Hun werk is abstract en toch speels, vloeiend, uitdagend, nooit rigide en indrukwekkend in het streven naar perfectie in de uitvoering.

feestelijke opening zondag 2 oktober om 15.00 uur

Carrie Meijer’s werk bestaat vooral uit min of meer geometrische pentekeningen met horizontale en verticale lijnen, vlakken, patronen. “Ik hou van orde. Maar echte orde is saai en daarom verstoor ik. Ik streef naar een soort imperfecte perfectie.” Naast deze intrigerende tekeningen ontwikkelde zij een interesse in nieuwe druktechnieken. Digitale tekeningen zijn hiervan het resultaat. De laatste tijd combineert zij haar tekeningen met foto’s.

Theo de Bruyn over zijn werk : “Waarschijnlijk beïnvloed doordat ik in het verleden werktuigbouwkundig tekenaar ben geweest maar ook illustratief werk heb gedaan ziet mijn werk er vaak grafisch uit. Maar nooit alleen dat. Elementen gebruik ik die met hun eigen ritme – herhalingen en/of vorm een harmonisch “ landschap “ moeten maken. Contrasten ruimtelijk en vlak, abstract of herkenbaar zij zullen vaak een monumentaal en speels of soms zelfs een “stug” aandoend schilderij vormen.”

Charlotte Groutars nodigt met haar beelden altijd uit tot nadenken, ze reflecteren op wat haar bezig houdt. Ze streeft ernaar de essentie van haar drijfveren weer te geven. De vormen zijn abstract met strakke maar vloeiende lijnen, waardoor er een zekere zachtheid ontstaat, de afwerking is altijd perfect. Meestal wordt hardsteen gebruikt maar de laatste tijd heeft ze in het lichte albast een aantal kleine beelden gemaakt.