DansBrabant en PARK bestaan tien jaar en dat moet gevierd worden. Choreografe Kristel van Issum, filmmaker Martin Kers en componist Han Stubbe schaafden in deze DansBrabant productie twee jaar lang aan een nieuwe verzameling levensgrote vrouwenportretten. Het resultaat is een stemmig universum van bewegende en vervormende beelden, audio, video en muziek.
Performer Ulrika Kinn-Svensson vertolkt alle zeven rollen en schakelt tussen minieme beweging en groot gebaar. De installatie is doorlopend te bezichtigen, in circa één uur komen alle zeven vrouwen voorbij.

#Catalog of Shadows II vormt een synthese van gesproken woord, beeld, audio, video en gecomponeerde muziek. De multimedia-installatie is een veelluik van voortdurende transformaties, computergestuurde loops, samples, manipulaties en geïmproviseerde toevalstechnieken. Het toont de toeschouwer bij ieder bezoek een nieuw samengesteld universum van gefragmenteerde en grotesk uitvergrote, stereotype vrouwenfiguren in voortdurend verschuivende gelaatsuitdrukkingen, houdingen en emoties. Tegelijkertijd is de bezoeker deelgenoot van het procesmatige en geïmproviseerde karakter van de installatie.
#Catalog of Shadows II verwijst voluit naar cult classics, (true) detectives en muziekvideo’s, laat je oneindig vrij om te associëren over deze vrouwbeelden en nodigt je van harte uit om je zintuigen open te zetten.

Beeld: Poster #Catalog of Shadows II, PARK