Het keramiek van Catherine Pineau en schilderijen met gemengde technieken van Marilou van Vlaardingen zijn te zien in galerie De Kleine Toonzaal in Huizen.

De beelden van Catherine Pineau laten ruimte voor verbeelding. Zij laat zich inspireren door schors, bomen en rotsformatie Alle materie (stenen, planten, dieren) bestaat uit dezelfde elementen. Bergen eroderen en worden klei en met deze klei maakt zij haar werk. De vorm van het beeld ontstaat vrij intuïtief, zonder tekening of schets vooraf. Zij streeft naar een natuurlijke uitstraling met een matte of zacht glanzende huid. De glazuren stelt zij zelf samen en zijn door haar zelf ontwikkeld en zij werkt met zelf gewonnen klei en stenen als basis voor nieuwe glazuren. Catherine experimenteert met glazuren over elkaar heen, die samensmelten, in elkaar overvloeien en de textuur benadrukken.

Marilou van Vlaardingen werkt met gemengde technieken op papier en canvas. Haar collages en schilderijen in deze tentoonstelling vertellen over de legende ‘Het reddende ei’, een aangrijpend verhaal dat werd opgetekend door Henk de Weerd in zijn boek ‘Gooise legenden’. Het verhaal speelt zich af in de tachtigjarige oorlog. Tijdens het waargebeurde Bloedbad van Naarden werd bijna de hele bevolking van Naarden op 1 december 1572 door de Spanjaarden gedood, nadat de stad zich aan de belegeraars had overgegeven. In haar werken combineert Marilou de grafische technieken monotype en ecoprint met het gebruik van geschilderd papier, fotomateriaal, olieverf, acryl, bister, pigmenten, houtas en krijt.