De stichting Liedts-Meesen heeft doorheen de jaren een indrukwekkende kunstcollectie opgebouwd. Een deel daarvan is permanent te bewonderen in de binnen- en buitenruimtes van Zebrastraat. De collectie is echter omvangrijker en heel wat kunstwerken die zich in privéruimtes bevinden, zijn tot op heden nooit aan het brede publiek getoond. De expo ‘Chosen’, samengesteld door curator Ignace Devoldere, toont voor het eerst een eigenzinnige selectie met werk van internationaal en nationaal bekende en minder bekende kunstenaars waarvan de meesten nog steeds actief zijn.

De familie Liedts-Meesen kocht de werken aan vanuit passie en hun persoonlijk gevoel voor schoonheid. Daarbij steun(d)en ze vooral jonge en minder bekende kunstenaars. De collectie oogt heel divers zowel qua stijl als techniek. De expo ‘Chosen’ laat op een verrassende wijze tekeningen, schilderijen, videokunst, digitale kunst, grafisch en ruimtelijk werk zien. Laat je verbeelding en gevoel de vrije loop bij het aanschouwen van kunstwerken van Francis Alÿs, Pierre Soulages, Lee Lee Nam, Pjeroo Roobjee, Dirk Braeckman, Camiel Van Breedam, Honoré D’O, Hans Vandekerckhove, Guy Slabbinck en vele anderen.

Curator Ignace Devoldere heeft bij het selecteren van de werken de eclektische samenstelling van de collectie gerespecteerd. Daardoor komen abstracte en narratieve werken in elkaars buurt te hangen of gaan de kunstwerken van bekende en minder bekende kunstenaars met elkaar in dialoog. Uiteindelijk draait ‘Chosen’ om schoonheid en het plezier van het kijken, kiezen en verzamelen.