In de museumtuin staan een tiental sculpturen van de Duitse kunstenaar Christian Hack (1946, Erlangen) afkomstig uit de laatste vijfentwintig jaar, met name uit de serie ‘HeptagonalSculptures‘. De serie kenmerkt zich door het gebruik van zevenhoeken en zijn gemaakt van spiegelend roestvrijstaal. Door hun reflecterende uiterlijk vormen ze een mooi contrast met het groen rondom.

Met deze tentoonstelling wil het Stedelijk Museum Vianen meer aandacht vragen voor hun bijzondere museumtuin.
Christian Hack is door de mogelijkheden van reflectie en vormen. Hack stelt dat zijn kunst geen betekenis heeft, maar open staat voor de interpretatie van de toeschouwer.

The sculpturesis like therapy… or some kind of meditation’. Hij moet er om lachen als toeschouwers meer in zijn werk zien dan abstracte metalen vormen, maar ontmoedigt het maken van interpretaties zeker niet.

Nieuwe serie

De serie ‘Heptagonal Sculptures‘ ontstond rond de eeuwwisseling. Het bestaat uit werk gemaakt van roestvrij staal en heeft zijn naam te danken aan de zevenzijdige uiteindes (haptogonal = zevenhoekig). De kunstwerken zijn vernieuwend vanwege hun onbegrensde vormen en verschillende invalshoeken. Het getal zeven, waarvan de betekenis verbonden is met het hemelse, sluit goed aan op die oneindigheid van de sculpturale vormen.

De tentoonstelling Heptagonal Sculptures is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Livingstone Gallery in Den Haag. Bij de tentoonstelling is een boek verschenen dat te koop is in de museumwinkel.