De missie van Christo en Jeanne-Claude was om een groot en breed publiek op een andere manier naar zijn omgeving te laten kijken. Het kunstenaarsechtpaar werd wereldberoemd met hun ingepakte objecten en tijdelijke grootschalige buiten-kunstprojecten, waarmee zij vaak de benaming ‘inpak-kunstenaars’ kregen. Revealing by concealing oftewel ‘blootleggen door te bedekken’. Het was hét visitekaartje van het Bulgaars-Franse echtpaar dat later het Amerikaans staatsburgerschap verkreeg.

Toch bestond hun kunst uit méér dan alleen deze ‘inpakkunst’, zoals ook te zien is in de tentoonstelling ‘Christo en Jeanne-Claude’ met 34 kunstwerken uit de Verzameling Würth. De tentoonstelling bevat ingepakte objecten, maquettes van de vele kunstprojecten in de publieke ruimte, als ook voorbereidende tekeningen, collages en foto’s vanaf 1958 tot en met het laatste project L’Arc de Triomphe, Wrapped, Paris 1961 – 2021.

Christo en Jeanne-Claude waren vastberaden in hun overtuiging dat hun werk alleen diende om een pure, esthetische ervaring over te brengen. Al hun projecten financierden ze zelf en ze accepteerden nooit enige vorm van sponsoring om hun artistieke vrijheid te behouden.

De inkomsten kwamen altijd van Christo’s voorbereidende tekeningen, collages en maquettes van de grootschalige projecten. Sinds het begin van de jaren zeventig legt Wolfgang Volz met zijn foto’s op onnavolgbare wijze de gerealiseerde projecten van Christo en Jeanne-Claude vast.

Het kunstenaarsechtpaar Christo en Jeanne-Claude drukte met hun kunst vanaf de jaren zestig tot vandaag de dag hun stempel op de hedendaagse kunstscene en de collectieve verbeeldingskracht van het publiek.