De Amersfoortse kunstenaar Ruben van der Scheer is gefascineerd door de kracht en eindeloosheid van de cirkel. Op de houtdraaibank ontstaan krachtige minimalistischeobjecten die uitnodigen tot aanraking en tegelijkertijd aanzetten tot contemplatie. De botanische prints van Maartje van den Noort,die zij liet weven in het Textielmuseum Tilburg, vormen in deze expositie een natuurlijke en harmonieuze eenheid met het werk van Van der Scheer.

Het oeuvre van Van der Scheer bevat zowel wandobjecten als staande sculpturen, de afzonderlijke kunstwerken verschillen in omvang en afwerking. Afhankelijk van de tekeningen kleur van het hout kiest hij ervoor het hout al dan niet te verven of op een andere manier te bewerken. Uiteindelijk speelt vorm de hoofdrol in zijn werk.

Na het afronden van de Willem de Kooning Academie in 2006 nam haar liefde voor schilderen en tekenen bij Maartje van den Noort de leiding in wat ze maakt. Keer op keer vragen de simpele dingen haar aandacht. Een blad of een takje, een rietstengel of een zwerm vogels die voorbij vliegen. Ze zoekt naar verstilling, soms door alleen een fijne lijnpen te gebruiken, soms door veel dunne verflagen te gebruiken met slechts een zweem van iets figuratiefs.

Beeld: persbericht De Katoendrukkerij