De tentoonstelling City Limits toont het werk van drie vrouwelijke kunstenaars: Yael Efrati (* 1978 in Israël), Asta Gröting (* 1961 in Duitsland) en Monika Sosnowska (* 1972 in Polen), die opgroeiden in dezelfde generatie maar in zeer verschillende sociaal-politieke contexten. Terwijl Gröting opgroeide in het welvarende naoorlogse Duitsland, groeide Sosnowska op in het communistische Polen en Efrati in een familie van Oost-Europese immigranten in Israël.

Ondanks hun culturele verschillen zijn deze kunstenaars geïnteresseerd in vergelijkbare artistieke strategieën om architectonische elementen te onderzoeken en te zien hoe deze verschillende politieke, sociale en historische realiteiten weerspiegelen.
Hun sculpturale werken hebben een duidelijke historische achtergrond: van het puin van de Tweede Wereldoorlog tot de architectuur van het communistische tijdperk in het werk van Sosnowska, tot de ontworteling van mensen die door diezelfde oorlog en de nasleep daarvan in Israël ontheemd zijn geraakt in het werk van Efrati.

De tentoonstelling zal van november 2021 tot februari 2022 te zien zijn in het Centrum voor Poolse Beeldhouwkunst in Oronsko, Polen, dat samen met het Adam Mickiewicz Instituut de belangrijkste producent van de tentoonstelling is. Na de Kunsthalle Düsseldorf is de volgende presentatieplek in 2023 het Bat Yam Museum of Art in Israël.
De tentoonstellingen worden gecureerd door Sergio Edelsztein, gecurateerd door Joanna Kiliszek en in Kunsthalle Düsseldorf door Gregor Jansen en Alicia Holthausen.