Tentoonstellingen aanmelden

Coevorden bevrijd

Stedelijk Museum Coevorden, Coevorden

Jaarlijks herdenken we het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het Stedelijk Museum Coevorden schenkt hier aandacht aan in de vorm van een tentoonstelling. De bevrijding van de provincie Drenthe begon tenslotte met de bevrijding van Coevorden. Wederom diende onze stad als ‘toegangspoort’ tot het Noorden.

De tentoonstelling ‘Coevorden 75 jaar bevrijd’ kon afgelopen jaar helaas niet doorgaan vanwege de omstandigheden rondom het coronavirus. Daarom besteedt Stedelijk Museum Coevorden in aangepaste vorm aandacht aan de bevrijding van Coevorden. De tentoonstelling is dan ook op twee plekken te zien: in het museum én in het Cultuurhistorisch paviljoen op de Weeshuisweide in Coevorden.

Het paviljoen is ingericht als tentoonstellingsruimte die vanaf de buitenkant te bezichtigen is. Daar worden een aantal objecten gepresenteerd verbonden aan Coevorden en de Tweede Wereldoorlog. Er staan pop-up tentoonstellingsborden, met daarop korte informatieve teksten en uitvergrotingen van onze bevrijdingsrokken. In het museum zijn deze bevrijdingsrokken uit de eigen collectie in het echt te zien, alsook een film over de bevrijding van Coevorden, die is bruikleen gegeven door het Drents Archief.

Beeld: persbericht Stedelijk Museum Coevorden

Van 3 apr 20 21

t/m 5 sep 20 21